Tuesday, February 28, 2006

ŽIRI ZA ODABIR NOVIH KONCEPCIJA ZIDNIH NOVINA 2014.

ANA JANJATOVIĆ

Ana Janjatović Zorica, diplomirana sociologinja, prevoditeljica i urednica publikacija, koordinatorica World Music Festivala Nebo i Festivala Prvih, voditeljica umjetničke organizacije Studio Artless, te učiteljica kuhanja prirodne prehrane. Autorica je umjetničko-istraživačkih projekata, edicije Ništa teže od gladi: Kako su tvorničke kantine postale banke, kockarnice i trgovine za Zidne novine Bacača Sjenki, 2012. te izložbe Kako Sv. Josip radnik živi u prvomajskom naselju (Galerija Prozori, Knjižnice S.S. Kranjčevića), 2013. Oba projekta usredotočena su na istraživanje socijalističke baštine. Bavi se postavljanjem arhiva multimedijalnog nezavisnog umjetnika Željka Zorice.

IVAN KLISURIĆ

Ivan Klisurić aka Ivan Klis (1978.) samostalni je grafički dizajner, član Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) i izvršnog odbora ZGRAF-a 11, međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Od 2003. djeluje kao autor brojnih vizualnih identiteta i publikacija, najvećim dijelom iz područja kulture i nezavisne produkcije. Dobitnik je nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva 0910 za najbolji dizajn vizualnih komunikacija u profesionalnoj kategoriji (projekt/katalog ‘Tajne Izložbe’). Izlagao je na Magdaleni, Zagrebačkom salonu, Izložbama hrvatskog dizajna 0708, 0910, Licu knjige, ZGRAF-u, Slavonskom biennale-u, London Anti Design Festival-u, Leipzig Book Art International-u, putujućoj izložbi Suvremeni hrvatski dizajn – In a Nutshell i Danu D, međunarodnom festivalu dizajna.

LEO VUKELIĆ

Likovni i multimedijalni umjetnik, scenograf i kazališni producent. Voditelj je Dječijeg kazališta Dubrava, suosnivač neprofitne umjetničke organizacije “Tigar teatar”, član upravnog odbora hrvatskog centra Assitej, član nadzornog odbora UNIMA-e i pokretač manifestacije Noć kazališta u Hrvatskoj.
Bio je član ocjenjivačkog žirija 28. Salona mladih, član organizacijskog odbora 42. Zagrebačkog salona, a kao producent realizirao je više od 17 profesionalnih kazališnih projekata. Bio je finalist nagrade Radoslav Putar a dobitnik je više domaćih i stranih nagrada za svoja likovna, kostimografska i scenografska ostvarenja.
Studirao je u Zagrebu (Elektrotehniku na Višoj školi i Akademiju likovnih umjetnosti) i Düsseldorfu (klasa prof. Magdalene Jetelove), gdje je na Kunstakademie diplomirao Slobodne Umjetnosti, smijer kiparstvo.

MARKO GOLUB

Rođen u Splitu 1978. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti. Aktivan kao likovni kritičar od početka 2000-ih. Bio je član Redakcije kulturnog programa Radija 101 do 2010., a do danas je objavljivao kritike na Trećem programu Hrvatskog radija te u časopisima kao što su Zarez, Čovjek i prostor, Kontura, Oris i drugima. Urednik je stranice dizajn.hr i voditelj HDD galerije u okviru Hrvatskog dizajnerskog društva od 2011. Član je uredništva arhitektonskog časopisa Oris te scenarist i voditelj kulturne emisije Trikultura na Hrvatskoj televiziji. Član je Studijske sekcije ULUPUH-a i Izvršnog odbora Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara – AICA. 2013. za svoj rad nagrađen je Godišnjom nagradom HS AICA-e.

 SANDRA USKOKOVIĆ

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Zagreb - Odsjek za povijest umjetnosti. Radila je kao istraživač i stipendist u  Međunarodnom centru za konzervaciju i restauraciju (ICCROM), Rim (2003) i UNESCO, Pariz (2005-2006). Magistrirala je na George Washington University (2004). Doktorirala je 2010.godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za povijest umjetnosti. Docentica je na Sveučilištu Dubrovnik, Odjel za umjetnost i restauraciju. Svoje interese za likovno i literarno objedinjuje pišući članke i recenzije za niz domaćih i stranih časopisa (Prostor, Zarez, Odjek, i ostali književni i drugi časopisi). Sudionica brojnih međunarodnih stručnih konferencija i simpozija u SAD-u, Aziji i Europi (Chicago, Singapore, Tokio, Ghent, Barcelona, Madrid, Varšava, Moskva, Leipzig i Berlin). Objavila je knjige Moderna arhitektura Dubrovnika kao kulturna baština (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2009) i Suvremena arhitektura u povijesnom ambijentu, Uvažavanje ili ignoriranje konteksta? (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2013). 

No comments: