Friday, February 13, 2004

ŽIRI ZA ODABIR KONCEPCIJA ZIDNIH NOVINA 2012

ANA DANA BEROŠ
Ana Dana Beroš je freelance arhitektica, aktivistica u Odredu za arhitekturi savjesti- ARCHIsquad, urednica časopisa Oris, web urednica stranica Društva arhitekata Zagreba i programska voditeljica Think Space ciklusa internacinalnih konceptualnih arhitektonskih natječaja.

Vodila je kreativni odjel arhitektonskog ureda ‘Dva Plus’ (2007.-2011.) specijalizirajući se u arhitektonskim natječajima projects, u čijem timu osvaja par prvih nagrada u Hrvatskoj, kao i Posebno priznanje na Shinkenchiku natječaju u žiriju Jun Aokija u Japanu, 2009.

Diplomirala je cum laude na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007., tijekom studija biva nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom, a radno iskustvo stječe u renomiranim arhitektonskim uredima u Finskoj, Brazilu i Hrvatskoj.


MILJENKA BULJEVIĆ
Miljenka Buljević je suosnivačica udruge Kulturtregre poznatije po svojim dugogodišnjim projektima: književnom klubu Booksa i web portalu www.booksa.hr. Od 2010. Miljenka je predsjednica Saveza udruga Operacija grad, mreže zagrebačkih organizacija nezavisne kulture i mladih te suosnivača institucije POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Osim navedenog, Miljenka Buljević se povremeno bavi i prevođenjem te je prevela dvije knjige o filmu. Trenutno je koordinatorica međunarodnog projekta Criticize This!


ELVIS KRSTULOVIĆ
Elvis Krstulović za Focus Group: Iva Kovač i Elvis Krstulović započeli su suradnju 2006, a od 2009. intenzivno rade kao tim te su se zbog raspodjele rada i zasluga ujedilnili pod nazivom Focus Group. Njihov rad nastaje na razmeđu teorije, umjetnosti i dizajna, a angažirani su i u radu samoorganizacije umjetnika/ica SIZ kao i platforme k.r.u.z.o.k.

BOJAN MUCKO
Bojan Mucko apsolvent je diplomskog studija Etnologije i kulturne antropologije te Filozofije na Filozofskom fakultetu te student Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Naročit interes pokazuje za metodološka preklapanja humanističkih disciplina i suvremenih umjetničkih praksi te za interdisciplinarna istraživanja na tragu urbane antropologije.

Do sad je surađivao s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, Etnografskim muzejom Zagreb, Etnografskim muzejom Istre, Bacačima sjenki. Uz samostalne izložbe (Galerija VN, Modulor), sudjelovao je i na grupnim (Galeija SC, Jogurt, Karas).

LEO VUKELIĆ
Leo Vukelić je likovni i multimedijalni umjetnik, scenograf i kazališni producent. Voditelj je Dječijeg kazališta Dubrava, suosnivač neprofitne umjetničke organizacije “Tigar teatar”, član upravnog odbora hrvatskog centra Assitej, član nadzornog odbora UNIMA-e i pokretač manifestacije Noć kazališta u Hrvatskoj.

Bio je član ocjenjivačkog žirija 28. Salona mladih, član organizacijskog odbora 42. Zagrebačkog salona, a kao producent realizirao je više od 17 profesionalnih kazališnih projekata. Bio je finalist nagrade Radoslav Putar a dobitnik je više domaćih i stranih nagrada za svoja likovna, kostimografska i scenografska ostvarenja.

Studirao je u Zagrebu (Elektrotehniku na Višoj školi i Akademiju likovnih umjetnosti) i Düsseldorfu (klasa prof. Magdalene Jetelove), gdje je na Kunstakademie diplomirao Slobodne Umjetnosti, smijer kiparstvo.

No comments: