Thursday, April 14, 2016

Aleksandar Zograf: GDJE SU BITANGE I ŠTO RADE PRINCEZE?GDJE SU BITANGE I ŠTO RADE PRINCEZE?
 
Najpoznatiji regionalni i svjetski poznati crtač stripova, Saša Rakezić, u ovoj ediciji Zidnih Novina oživljava sjećanje na jednu od najpopularnijih hrvatskih humorističnih serija povodom nove edicije Zidnih novina.

Robi, Irena, Kazimir, Teo, Lucija, Gazda i Saša glavni su protagonisti serije "Bitange i princeze", redatelja Gorana Kulenovića koja se emitirala na hrvatskoj televiziji od 2005. do 2010. godine. Nakon 2010. više ništa novoga nismo čuli o ovim likovima, ali zato njihova priča nastavlja s novom edicijom Zidnih novina čiji je kreator Aleksandar Zograf.

Odgovore na pitanja: Što Lucija radi u Južnoj Americi?, Je li se Irena proslavila?, Kako je Kazo iskoristio svoje talente?, te brojna druga mogli ste potražiti u subotu, 16. travnja u 12:00h u Galeriji Greta, Ilica 92.

Evo nekoliko slika s otvorenja: 
Zidne Novine vidljivi su dio kontinuiranog istraživanja Bacača Sjenki o promišljanju grada, javnom i privatnom prostoru, urbanitetu, suživotu i identitetu. Zidne novine istraživačkim pristupom služe kao medij kojim grad komunicira sa svojim stanovnicima; putem kratkih priča one povezuju mjesta, ljude i događaje sa slučajnim i namjernim prolaznicima.

Uredništvo Zidnih Novina: Boris Bakal (intermedijalni umjetnik), Mare Šuljak (likovna i video umjetnica) te Sandra Uskoković (povijesničarka umjetnosti, istraživačica moderne i suvremene umjetnosti i arhitekture te profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku).

Linkovi:
Razgovor s Aleksandrom Zografom u Novom listu
Facebook događaj otvorenja Zidnih Novina
Najava programa na CDK

Najava programa na Culturenet
Najava programa na Civilnodruštvo.hr

Najava programa na Studentski.hr


 

No comments: