Monday, November 17, 2014

Nova edicija/ New Edition: EROS I POLIS - autori/authors: Maja Čuljak i Bojan KrištofićNova edicija Zidnih novina Bacača sjenki osvanula je na već dobro znanih osam lokacija u Zagrebu na kojima su se nekada nalazili Kinotekini sandučići. Autori Maja Čuljak i Bojan Krištofić bacili su se na izazovnu i provokativnu, vječnu temu erotike i seksualnosti koju su tražili po ulicama, trgovima, parkovima i ostalim javnim prostorima grada Zagreba. Homo i hetero, popularno i elitno, bijedno i luksuzno, sakralno, profano, ulično, šumovito... Poetičnost erosa i polisa u obzir uzima sve, te grafički obrađuje usmena i literarna sjećanja o mjestima ljubavi u Zagrebu.
 

Tako erotika i seks iz naših kaslića grije jesenske dane počevši s otvorenjem Eros i polis edicije Zidnih novina na Britancu u utorak, 18. studenoga 2014 u 21 sati. Zagrijavanje se nastavilo u Pepermintu gdje su se Bojan i Maju te ekipa Bacača suočila sa svojim (seksualnim) željama i pozdravima. Tu ste mogli kao DJ-a sresti i Marija Kovača čije eros playliste zagrebački polis najviše voli, a Sex on the Beach je bio na akciji kao što je bilo i mnogo dobre zabave i veselja. A kako Mario voli kviz, njegova je ekipa postavila interesantna i neočekivana pitanja, na koja su članovi 10 takmičarskih ekipa uspjeli odgovoriti u velikom broju. 
Pobijedio je tim "Goli i Bosi", a glavnu nagradu voditeljici kvizaškog teama Maji Čuljak (mjesec dana tečaja S-faktora kod Ines Cokarić) uručio je osobno Mario Kovač, a utješne paketiće, koje su osmislile cure iz shopa Positive Vibrations LIngerie and Love Toys podijelili su muški članovi ekipe.
 
Ediciju za njezinu realizaciju odabrao je žiri u sastavu: Marko Golub , Ana Janjatović, Ivan Klisurić,  Sandra Uskokovic i Leo Vukelić

Realizaciju provela redakcija: Boris Bakal, Mare Šuljak i Sandra Uskoković


Design edicije: Maja Čuljak i Bojan Krištofić

Tisak edicije: ARSKOPIJA

Produkcija: BACAČI SJENKI
Podrška projektu:
Ministarstvo kulture RH - trogodišnja subvencija
Ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba - inovativni projekti

Podrška Bacačima Sjenki:
EU Medija Fond; Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa; HAVC; Zaklada kultura Nova; Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

No comments: